بتن ریزی روی سطح شیبدار | روشهای مختلف این فرآیند حساس
بتن ریزی روی سطح شیبدار؛ فرآیندی سخت و نیازمند مهارت بالا
بتنریزی از آن فعالیتهایی است که نیازمند تجربه و مهارت بسیار زیادی است. اما زمانی که صحبت از بتن ریزی روی سطح شیبدار در میان باشد، این فرآیند بسیار دشوارتر نیز میشود. بتنریزی بر روی سطوحی که شیبدار هستند، از مراحل مختلفی برخوردار است. چنانچه مراحل بتنریزی روی چنین سطوحی با کیفیت بالایی به انجام برسند، مقاومت، زیبایی و طول عمر سطح شیبدار مورد نظر شما افزایش پیدا خواهد کرد. اگر شما هم قصد دارید این نوع بتنریزی را انجام دهید، این مطلب را از دست ندهید.
مراحل بتن ریزی روی سطح شیبدار
بتن ریزی روی سطح شیبدار یکی از حیاتی ترین فرآیندها در پروژه های ساختمانی به شمار می آید. این فعالیت کاربردهای بسیار زیادی در ساخت پل، ساختمان، مخازن، نماهای بتنی و … دارد. بتنریزی سطوح شیبدار از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین تاثیر مثبتی که بر روی پایداری سطوح میگذارد. اما اگر مراحل این کار به طور دقیق و با حساسیت به انجام نرسد، علاوه بر نتیجه منفی، شما را با هزینه های مجدد مواجه خواهد کرد. در ادامه مراحل بتن ریزی روی سطح شیبدار را به ترتیب مورد بررسی قرار میدهیم.
آماده کردن سطح
نخستین مرحله در بتنریزی سطوح شیبدار، آماده سازی سطح است. در واقع سطح شیبدار باید از هرگونه خاک، آلودگی، سنگ و … به طور کامل پاک شود. علاوه بر این ذرات محتمل ترکیدگی نیز باید از این سطح کاملا حذف شوند. در این صورت بتن ریزی میتواند آغاز شود.
نصب فرمها
در مرحله دوم فرمها باید به طور صحیح نصب شوند. فرمها به منظور تعیین اشکال و اندازه نهایی بتنها به کار گرفته میشوند. دقت داشته باشید نصب فرم در سطوح شیبدار دشوار است و عدم دقت در این فرآیند امکان دارد باعث جابه جایی بتن شود و همچنین صافی مورد نیاز ایجاد نکند.
نصب تسمه قالببندی
از سوی دیگر تسمه های قالببندی جهت پیشگیری از وارد شدن بتن به سطوح مجاور و به وجود آمدن خط های هدایت آب مورد استفاده قرار میگیرند. نحوه نصب این تسمه ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و چسبیدن آنها به سطوح شیبدار بسیار مهم است.
آماده کردن بتن
در قدم بعدی بتن باید آماده شود. در واقع بتن باید به شکل کاملا دقیق و با ترکیب مناسبی از مصالح مورد نیاز به دست بیاید. ترکیب آماده شده باید کیفیت بالایی داشته باشد و به بهترین شکل به سطح شیبدار نفوذ کند. بتن مورد نظر اگر کیفیت بالایی نداشته باشد، نمیتواند سطحی هموار را ایجاد کند.
شروع فرآیند بتن ریزی روی سطح شیبدار
بتن ریزی روی سطح شیبدار در این مرحله آغاز میشود. بتن در این بخش از کار باید به داخل فرم و روی سطوح شیبدار ریخته شود. استفاده از ابزار مناسب و همچنین دقت بالا در انجام این فرآیند اهمیت بسیار بالایی دارد، چرا که در این صورت بتن به کلیه سطوح مورد نظر دسترسی پیدا میکند و در نهایت باعث ایجاد سطحی صاف و زیبا میشود.
صاف کردن سطوح پس از بتنریزی
مرحله آخر بتنریزی سطوح شیبدار به صاف کردن آن مربوط میشود. بعد از بتنریزی، باید با به کارگیری تجهیزات و ترفندهای خاص صاف کردن بتن، هر گونه ناهمواری از بین برود و سطحی هموار به وجود بیاید. عدم دقت در این مرحله ممکن است کل زحمت کار را هدر دهد.
روشهای متنوع بتنریزی سطح شیبدار
بتن ریزی سطح شیبدار با دو روش مختلف به انجام میرسد که این دو روش عبارت اند از بتنریزی با استفاده قالب لغزنده و بتن ریزی دستی؛ هر یک از این روشها دارای تکنیک ها و خصوصیات خاص خود هستند. انتخاب این دو تکنیک بتن ریزی روی سطح شیبدار به نوع پروژه، بودجه و همچنین امکانات موجود برای بتنریزی بستگی دارد.
- بتنریزی سطوح شیبدار دستی: در این روش باید با استفاده از دست، بتن به تمامی ضخامت دال بتنی وارد شود. در قدم بعد عملیات های ماله کشی، لرزش، تنظیم سطوح از پایین تا بالا به انجام میرسد. روش دستی بیشتر به منظور بتنریزی در سطوح شیبدار کوچک مورد استفاده قرار میگیرد.
- بتنریزی سطوح شیبدار با استفاده قالب لغزنده: این روش به طور معمول با کوبیدن و البته صاف کردن سطوح شیبدار آغاز میشود. قالب های لغزنده دارای انواع متنوعی هستند و جهت بتنریزی روی سطح شیبدار از قالبی استفاده میشود که به شکل شیبدار حرکت میکند و بالا میرود. این قالبها هم از انواع یک حرکته، 2،3 و همچنین 4 حرکته برخوردار هستند. استفاده از این روش نیز بیشتر در پروژه های بزرگتر کاربرد دارد.
رعایت نکات اساسی در فرآیند بتنریزی بر روی سطوح شیبدار
بتن ریزی روی سطح شیبدار علاوه بر نکات ذکر شده، نیازمند رعایت برخی از نکته های دیگر نیز میباشد. به عنوان مثال اگر شما صاحب پروژه بزرگی در این حوزه هستید باید کلیه کارگران و نیروهای انسانی خود را به تجهیزات حفاظت فردی مجهز کنید.
این تجهیزات انواع مختلفی دارند که برای مثال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لباس گرم
- لباس محافظ
- عینک مخصوص
- چراغ قوه
- کلاه ایمنی
- کفش ایمنی
- ماسک
علاوه بر این تجهیزات، استفاده سیستم های مراقبتی و محافظتی نیز اهمیت بالایی دارد. ممکن است در پروژه شما خطر سقوط وجود داشته باشد. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی شما باید جهت نصب تورهای حفاظتی یا شبکه های ایمنی اقدام کنید.
از سوی دیگر تمامی کارگران پروژه باید برای استفاده از ابزار و تجهیزات موجود در کار، آموزش دیده باشند. این آگاهی موجب میشود که ایمنی کارگران و همچنین نتیجه کار شما با مشکل مواجه نشود.لازم به ذکر است که سپردن پروژه های مختلف بتن ریزی روی سطح شیبدار به مجموعه های متخصص باعث میشود که شما از به انجام رساندن بسیاری از فعالیت ها معاف شوید؛ چرا که این مجموعه ها کلیه فعالیت های ایمنی کار، محافظت از ایمنی نیروهای انسانی، جلوگیری از سقوط افراد، هماهنگی بین کارکنان و … را به طور دقیق به انجام میرسانند.
خرید انواع بتن و اجرای بتن ریزی روی سطح شیبدار توسط مجموعه سادات بتن
برای بتن ریزی روی سطح شیبدار با بهترین کیفیت، در ابتدا به بتن مرغوب نیاز دارید. اگر تصمیم به خرید انواع بتن را دارید، باید برای خرید این متریال ساختمانی به سراغ یک مجموعه معتبر در این حوزه بروید. مجموعهای که علاوه بر فروش بتن باکیفیت و مرغوب، اجرای بتنریزی بر روی سطوح شیبدار را هم با کیفیت عالی به انجام برساند.
سادات بتن یکی از معتبرترین مجموعه های کشور در زمینه فروش بتن آماده و همچنین اجرای بتنریزی انواع پروژه های ساختمانی است. مجموعه ما با در اختیار داشتن نیروهای مجرب و حرفه ای، این اطمینان را به شما میدهد که بتنریزی بر روی سطوح شیبدار مورد نظر شما را با بالاترین کیفیت، امنیت بالا، سریعترین زمان و البته مناسبترین قیمت به انجام برساند. برای اطلاعات بیشتر در این حوزه، با مشاورین و کارشناسان سادات بتن در تماس باشید.
سوالات متداول
دلیل اصلی بتن ریزی روی سطح شیبدار چیست؟
بتنریزی بر روی محیط های شیبدار به منظور بالا بردن مقاومت سطوح، پیشگیری از سایش، ساختن سطحی هموار و یکدست، زیبایی محیط و همچنین پایداری بیشتر سطح شیبدار به انجام میرسد.
چه نوع فرمی برای بتن ریزی سطوح شیبدار مناسب است؟
جهت بتن ریزی روی سطح شیبدار از فرمهای پلاستیکی، فلزی یا چوبی میتوان استفاده کرد. البته برای انتخاب بهترین نوع فرم بهتر است نیازهای پروژه خود و همچنین شرایط محیط را مورد بررسی قرار دهید.